Blessure preventie

Blessures zijn als sporter altijd een probleem. Ze zorgen ervoor dat je je sport of hobby niet ten volle kan uitoefenen. Ze zorgen ervoor dat je minder sociale contacten hebt binnen de club en ze kunnen ook erg pijnlijk zijn! Ze voorkomen kan dus veel problemen verhelpen!

Hoewel niet elke blessure vermeden kan worden kunnen we wel bepaalde risicofactoren  identificeren en ze met de gepaste technieken ook wegwerken! Zo verkleint de kans op blessures en kan je maximaal van je hobby genieten!

Manuele Therapie - Sports Performance Center

Blessurepreventieve screening

Tijdens een blessurepreventieve screening gaan we op zoek naar jouw risicofactoren. We gebruiken hiervoor onze jarenlange expertise en de wetenschappelijke evidentie. Deze combineren we met jouw specifieke profiel en je sport om een actuele blauwdruk te maken en eventuele zwakke schakels te identificeren. Dit gieten we in een overzichtelijk rapport dat uitvoerig besproken wordt. Zo snap je wat er beter kan en hoe je hieraan kan werken!

Blessurepreventieve training

Op basis van jouw screening kunnen heel gericht gaan trainen om de zwakke schakels te veranderen in sterke punten. Zo verkleint de kans op blessures en kunnen we je sportprestaties  optimaliseren. Dit kunnen we doen aan de hand van een individueel schema dat je thuis doet, een begeleid programma of een combinatie van beide!