Rehab

Een blessure waardoor je niet kan sporten komt altijd ongelegen. Wij als kinesitherapeuten zullen er alles aan doen om jou op zo’n kort mogelijke tijd weer fit te krijgen.

Hiervoor doen we beroep op onze jarenlange ervaring met topsporters. Uw sportblessure behandelen we met een mix van kinesitherapeutische technieken aangevuld met manuele- en oefentherapie.

We werken in een goed uitgeruste praktijk met meerdere manuele ruimtes en een uitgebreide oefenzaal met up-to-date materiaal.
We streven naar een individuele aanpak waarbij een volledige terugkeer naar sport en voorkomen van herval centraal staan.
In elk stadium van de revalidatie houden we het einddoel voor ogen, zodat je op het einde van de behandelingen gemakkelijk kan aanpikken in de clubtrainingen op kracht- en conditioneel niveau.

Kortom wij helpen u graag verder met uw sportblessures, pees- of spierletsel, post-operatieve revalidatie, rug- en nekklachten of na traumata.

Manuele therapie

Het lichaam is een complex systeem van gewrichten, spieren en zenuwen die allemaal optimaal moeten samenwerken. Tijdens het manuele deel van de behandeling zoeken we waar het probleem zich situeert, waar het probleem door veroorzaakt wordt en hoe wij, samen met jou kunnen ingrijpen om dit op te lossen. Vaak zal het manuele deel gekoppeld worden aan ondersteunende oefentherapie.

Manuele Therapie - Sports Performance Center

Oefentherapie

Vaak ontstaan blessures door het suboptimaal bewegen van bepaalde gewrichten. Door middel van doordachte oefeningen helpen we je om de beweging functioneler uit te voeren. Onderactieve spieren worden geactiveerd, waar overbelaste spieren ontspannen worden. Deze oefeningen zullen onder begeleiding met gespecialiseerd oefenmateriaal aangeleerd worden. Daarnaast zullen er ook met basismateriaal thuisoefeningen worden meegegeven. Op deze manier helpen we je graag terug doen waarvoor je lichaam gemaakt is: pijnvrij bewegen.

Dry Needling

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit spieren die door pezen en vliezen met elkaar in verbinding staan. Soms komt het voor dat er zich een probleem voordoet in deze structuren waardoor er een myofasciaal triggerpunt (myo = spier; fascia = vlies) ontstaat. Dit kan zorgen voor (uitstralende) pijn of een storing in de werking van de spier. Wat op zich weer voor andere klachten kan zorgen. Door middel van dry needling, waarbij we met fijne naaldjes in deze triggerpunten prikken, kunnen we deze overprikkelde zone kalmeren om zo efficiënt op de klachten te werken.

Osteopathie

Osteopathie focust zich zowel op het herstellen als het voorkomen van blessures.

Osteopathie is een zuiver manuele behandelmethode waarbij we het lichaam in zijn totaliteit bekijken en behandelen. Na de analyse van uw verhaal gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht om van daaruit bepaalde problemen op te lossen. De behandeling bestaat voornamelijk uit het opheffen van restricties in beweging en doorbloeding van het lichaam om zo het herstel – of recuperatieproces te versnellen. De behandelingen bestaan uit een combinatie van technieken uit het musculo-skeletale, viscerale en cranio-sacrale domein.

Met het oog op sportprestaties zorgt de osteopaat voor de finetuning van het lichaam zodat dit zijn maximale belasting kan opbrengen en verdragen. Zo kan je als sporter optimaal blijven presteren en blessures een stap voor zijn. Dit doel is echter moeilijk te bereiken zonder goede medische en fysieke begeleiding van kinesitherapeut, sportarts, podoloog, voedingsdeskundige,… Binnen onze praktijk wordt door ons team dan ook alle aspecten van het fysiek presteren aandachtig bestudeerd zodat we kunnen voldoen aan de individuele noden van de atleet.